Závěrečná zpráva o ME do 21 let v Olomouci

Závěrečná zpráva o ME do 21 let v Olomouci.

1. Příprava před ME

Celkem 6 společných víkendů (4 x soustředění v hale + 2 výjezdy za zápasy)

Klady:

  • dlouhodobá práce (10 měsíců) s hráči = bylo možné natrénovat úplně nové individuální dovednosti, které hráči neznali z klubů. Stejně tak byl dostatek času zařadit a dostatečně procvičit taktické herní činnosti.

  • možnost hledání ideální sestavy (zde to bylo nakonec hodně ovlivněno zraněními)

Zápory:

  • finanční náročnost pro hráče ( ke konci přípravy preferovali účast na vlastní brigádě, než na soustředění... a to je problém)

 

2. ME U21 v Olomouci

Nepodařilo se získat medaili ! Důvody vidím v mladém kádru(průměrný věk hráčů v posledních 2 zápasech byl 17,3 roku!), který nedokázal na začátku prodat to, co měl natrénováno a zároveň hráči nemají dostatek herních zkušeností, aby když se nedaří jedna herní činnost, tak ji nahradili jinou. Z trenérského hlediska bych změnil závěr přípravy na ME a zařadil do plánu také zápasy proti slabšímu soupeři, aby tým získal více sebevědomí.

Po postuup na MS a výkonech v posledních 2 zápasech, kde se ukázalo, že hranice tohoto týmu jsou výše než na 5. místo. Apeloval jsem na hráče, abychom tohle umístění brali jako začátek k další práci směrem k MS, kde nám 5. místo nebude stačit. Věkový rozdíl od ostatních týmů bude sice stejný, ale naši hráči budou mít za sebou další 2 roky v Extralize a někteří i přípravu s národním týmem a také příští rok s repre do 19 let.

 

3. Organizace ME

Pro český tým tam nebyl žádný problém. Ubytování blízko haly bylo ideální, strava dostatečná.

 

4. Závěr

Před MS do 23let bych zvažoval trochu jiný plán přípravy. Záleží samozřejmě na místě a datu konání MS, ale chtěl bych poslední 2 měsíce před akcí pracovat s týmem téměř každý víkend. Abychom mohli sehrát, jak těžké, tak jednoduší zápasy a měli ještě dostatek času na trénování mezitím.

Pokud zbudou v rozpočtu svazu nějaké peníze, tak bych apeloval na zakoupení projektoru, který by se používal na svazových akcích. Zpětná vazba z videa se ukázala v přípravě jako stěžejní.

 

Ivo Kracík

hlavní trenér reprezentace U21


Komentáře

komentáře Disqus