Pátý hrací den ME

Do pátého hracího dne vstoupili jako první Angličané proti Němcům. Hned od začátku byly vidět rychlé útoky a boje o každý míč. Angličané se rychle dostali do vedení 3:0 a až zajímavě zahraný volný hod dostal Němce zpátky do hry. Těm se nakonec podařilo průběh poločasu otočit a do šaten o poločase odcházet za stavu 5:6. Druhý poločas vypadal obdobně, jenom hra se přitvrdila, o čemž také svědčí více odpískaných faulů. Německo se snažilo překazit britské tažení k vítězství, ale Brity to nijak nezaskočilo, dokonce ještě korigovali konečný stav na 18:14.

 

Jako druzí v pořadí nastoupili Holanďané proti Turkům. Obyčejně rychlá hra Oranjes se změnila v pohodlné tempo a umožňovala tak skórovat i soupeřům. Země tulipánů tak v poločase zvítězila 16:6. Druhá polovina utkání se vyznačovala hezkými útoky Turků. Na favorita turnaje však nestačili a prohráli v poměru 12:28.

 

Nejočekávanější utkání přinesl souboj naší reprezentace s polskou. Hra začala velmi rychle a tvrdě. Potrestané chyby v obraně dovolovaly oběma celkům vyrovnaný stav v bodovém součtu. Postupně se ale Češi dostávali do toho správného tempa a od konce prvního poločasu jen zvyšovali své vedení. Poločas skončil 8:4 v náš prospěch. Průběh druhého poločasu naznačoval, že dosavadní prohry Čechů vystřídá výhra. I přes bodový náskok sedmi košů lvíčata nijak nepolevovala a šla si sebevědomě za vítězstvím. Poláci ke konci jen korigovali závěrečný stav na 15:7.

 

Následoval zápas mezi sousedy z Pyrenejského poloostrova – Portugalci a Katalánci. Nejprve skórovali Katalánci, ale portugalská odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Dostala se do vedení 4:3 a to si nadále zvyšovala i přes katalánský odpor až do konce poločasu – 10:7. Ve druhém poločase s navyšujícím se skóre a ubývajícím časem napětí mezi soupeři gradovalo. Hra se stávala tvrdší, Katalánci neustále šlapali Portugalcům na paty. Ti si ale za žádnou cenu nechtěli vítězství ujít a udržovali si náskok pěti a více košů. Celkové snažení o úspěšný zápas se povedlo a vyhráli 20:14.

 

Na závěr dne proti sobě nastoupily reprezentace Maďarska a Ruska. Utkání bylo nejdříve vyrovnané, teprve až ruská střela středního doletu iniciovala další posun. Maďaři bránili, Rusové útočili a do šaten v poločase oba celky odcházely za stavu 7:10. Druhý poločas byl na koše mnohem zajímavější. Maďaři se rozehráli, začali lépe útočit a přesněji střílet. Díky svému odhodlání vyhrát dokázali pět minut před koncem vyrovnat na 15:15. Rusům se ale znovu podařilo nabýt jednoho koše a na to již maďarští hráči nenašli odpověď. Utkání tak skončilo vítězstvím Rusů 16:15.


Komentáře

komentáře Disqus