Třetí hrací den ME

Třetí hrací den Mistrovství Evropy hráčů do 21 let zahájily svými zápasy týmy Turecka a Ruska. Oba soupeři odešli ze včerejších bojů poražení, takže se dalo předpokládat, že si budou chtít spravit chuť. Ruská reprezentace nastoupila do zápasu velmi aktivně a vstřelila první koš a své skóre trpělivě navyšovala. Po deseti minutách utkání prohrával turecký tým 2:8. Poločasové skóre se zastavilo na stavu 3:13. Do druhé části hry vstoupilo úspěšněji družstvo Ruska, které hned v první minutě vstřelilo koš. Tureckým hráčům se podařilo několikrát skórovat, což ale nevedlo k většímu zdramatizování zápasu. Turecko nakonec podlehlo Rusku 10:17. Ocenění nejlepšího hráčka zápasu získala Dilan Yasar z Turecka a nejlepším hráčem byl vyhlášen Kirill Poluliakh.

Druhý zápas obstarala družstva Belgie a Německa. Družstva, která porazila Českou republiku. Belgické družstvo výrazně vylepšilo svoji střeleckou úspěšnost, která v minulém zápase s Anglií výrazně pokulhávala. A nastřílela během první poloviny hry více košů než za celé včerejší utkání. Družstva opustila palubovku za stavu 15:6. V úvodu druhé půlky se Belgičanům dařilo dávat koše v rychlém sledu za sebou, kdežto Němci se nedokázali střelecky prosadit. Utkání bylo plynulé, bez delších přerušování a přineslo hladké vítězství belgické reprezentace 25:9. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Belgičan Brent Struyf a Němec Jan Rzisnik.

Třetí zápas třetího hracího dne svedl dohromady týmy Nizozemí a Katalánska. Skóre zápasu otevřeli v první minutě zápasu favorité z Nizozemí. Katalánská reprezentace si také vytvořila šance, ale neproměnila je. Nizozemští hráči precizními, klidnými útoky navyšovali své bodové konto, které se po dvaceti minutách zastavilo na stavu 20:4.Pvních pět minut druhé poloviny diváci v hale neviděli koš, Holanďané se presentovali velice nepřesnou střelbou, což vedlo k tomu, že si trenér holandské reprezentace vybral oddechový čas. Po oddechovém čase sice koš ještě nepadl, ale od šesté minuty už byly opět k vidění střelecké hody. V rychlém sledu po sobě dali nizozemští hráči šest košů. Katalánci dlouhou dobu nedokázali překonat těsnou nizozemskou obranu. Až když Holanďané „polevili“ v obraně, podařilo se katalánským hráčům vstřelit několik košů. Diváci v hale očekávali, zda dosáhne nizozemská reprezentace první čtyřicítky v turnaji, ale nedočkali se. Nizozemí porazilo Katalánsko 36:8. Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny Maria Kalkman z Nizozemí a Alexandre Romero Gama z Katalánska.

Čtvrtý souboj, který jsme mohli tento den vidět, byl sveden mezi družstvy Maďarska a Portugalska. V prvních pěti minutách utkání diváci viděli pouze dva koše, které se podařilo vstřelit portugalským hráčům. Obě družstva se prezentovala spíše nepřesnou střelbou. Maďarským reprezentantům se podařilo vyrovnat, což jako by probudilo Portugalce, kteří rychle po sobě třikrát skórovali. V první polovině nepadlo moc košů a družstva odcházela na lavičky za stavu 2:9 ve prospěch Portugalců. V počátku druhé půle sebrali Maďaři síly a podařilo se jim vstřelit několik košů, které přiměli portugalské trenéry k vybrání oddechového času. Při něm se Portugalci uklidnili a začali rozšiřovat své bodové konto. Portugalci udrželi své sedmikošové vedení a zvítězili 19:12. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Portugalec Joao Carlos Almeida a Maďar Gergely Babicz.

V posledním zápase třetího hracího dne se nám představily týmy Polska a Anglie. Anglie byla ve svém prvním utkání na mistrovství velmi zdatným soupeřem Belgie. Ale proti Polsku se jí vstup do utkání vůbec nevydařil. Po krátké době se polská reprezentace dostala do čtyřbodového vedení. Angličané se sice dostávali do střeleckých pozic, ale mnohé z nich nebyly dobře připravené a o míče poměrně snadno následně přišli. Polsko do poločasu přidalo další koše a pauza začala za stavu 11:4. Druhý poločas byl značně rozdrobený díky výrokům hlavního rozhodčího utkání. Hra se kouskovala, padaly

koše, které nebyly uznány, házely se volné hody a penalty. V poslední desetiminutovce padaly koše na obou stranách. Angličané dotahovali, ale vysoké vedení Poláků již nedokázali pokořit. Skóre v tomto emocemi nabitém zápase se zastavilo na stavu 21:13. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Kamil Musialinski z výběru Polska a Blake Palfreyman z výběru Anglie.


Komentáře

komentáře Disqus