Mladí reprezentanti trénovali v místě konání ME

V uplynulém víkendu (27.6.-29.6.) - týden přes startem evropského šampionátu U21 v Olomouci – se sešla naše juniorka právě přímo v místě konání ME U21. Cílem posledního soustředění nebylo „jen“ další ladění korfbalové souhry a hry, ale i poznání prostředí, ve kterém se budou naše naděje celý týden pohybovat – tedy hala, ubytování a stravování.

 

Náš tým bude mít maximální komfort, co se týká právě ubytování a stravování. Bude bydlet v asi 50m od haly vzdálených rekonstruovaných vysokoškolských kolejích, takže cesta na tréninky i zápasy může být provedena například jen v trepkách. Vždy dva pokoje mají společné WC a koupelnu se sprchovým koutem. Každý pokoj je určen pro 3 studenty, ovšem naši reprezentanti budou bydlet luxusně po dvou na pokoji, takže místa pro každého bude spousta.

 

Pokud jde o jídlo, tak to chutnalo náramně. Ano, říká se, že hlad je nejlepší kuchař – a po třífázovém tréninku je hladný snad každý hráč. Ale i trenérům jídlo velmi chutnalo, a to jsou nějací gurmáni. Velkou výhodou bude pro tým bude opět dostupnost stravování – to je zajištěno přímo v hale, takže opět žádné dojíždění, žádný stres a čekání při přejezdech – prostě pohoda v nazouvácích.

 

Povinností každého sportovce (nejen reprezentanta) je být informovaný o pravidlech, která se týkají dopingu, hlavně s ohledem na povolené a zakázané látky. I naši reprezentanti dostali během soustředění velmi pohodovou a zábavnou formou tyto informace přímo od člena Antidopingového výborů české republiky. I když přednáška trvala asi 1,5 hodiny, tak byla velmi zajímavá a poučná, a byla doplněná o příklady z praxe. Věřím, že tato forma prevence a informování je užitečnější než vyložená následná restrikce v podobě odběru vzorků.

 

Co se týká korfbalové části soustředění, tak se tým opět zaměřil na zahájení útoku s cílem hrát blízko koše a uvolnit se do zakončení. Po tomto zahájení by měl následovat tlak na koš pro druhou šanci, případně dále zaútočit z hry 1-1. Útoky by měly být okořeněn i nacvičenými signály přímo pod košem. Prakticky všechny tréninkové jednotky byly také zaměřené na seznámení se s halou. Reprezentanti si častou a různorodou střelbou zvykali na osvětlení palubovky a na orientací v rozlehlém prostoru pěkné a moderní sportovní arény. Kapacita hlediště je až 1800 fanoušků, takže přijďte tuto halu zaplnit.

 

A pokud jde o program pro následující a poslední týden před mistrovstvím, tak naše juniory už čekají „jen“ dvě generálky se soupeřem nejtěžším – výběrem Nizozemí. Hrát se bude ve středu a ve čtvrtek v Praze. Po této generálce se tým přesouvá v pátek opět do Olomouce, kde už bude vše směřovat k zahájení ME U21 v korfbalu. Držte nám palce a přijďte nás podpořit!


Komentáře

komentáře Disqus