Slavný návrat Smíchova na Zeleném pruhu

PRAHA Česká televize musí v těchto dnech vysílat draze nakoupené přenosy z mistrovství světa ve fotbale, takže ji pro tentokrát omluvíme, že její kamery nesledovaly jeden z velkých korfbalových zážitků této sezony. Korfbalisté nejstaršího českého klubu SK Smíchov zvítězili v mezinárodním turnaji tří týmů – a to bez jediné porážky, když postupně vždy o dva koše porazili nizozemský KC Aurora a KC Děčín, a připomněli si tak kdysi slavnou éru tohoto klubu.

Byla to skvostná souhra dvou generací. V jednom týmu se sešly smíchovské hvězdy počátku 90. let minulého století, třeba někdejší česká reprezentantka Radka Johnová (znáte ji spíše pod dívčím jménem Herglová), nebo duo Zdeněk John, Eva Čížková (dříve Šochmanová), stálice historicky prvních smíchovských týmů. Korfbalový pravěk byl skvěle doplněn bujarým mládím, které pamatuje vítězství Smíchova v juniorské první lize: Linda Havlenová, bratři Ambrožové nebo Jirka Ziegler. Pod taktovkou skvěle hrající trenérky (nepřekonatelné hlavně na doskoku) Andy Lhotákové se zbytky červenočerného Smíchova rozjely k výkonu, kterým v napínavých a vyrovnaných zápasech převýšily jak Holanďany z Aurory (11:9), tak KC Děčín (8:6).

Jedinou kaňkou na skvělé korfbalové sobotě byl neznámý poberta, který se v průběhu prvního zápasu podíval do šatny Smíchova a odnesl si odtud pár mobilů, peněženku s dost velkou částkou a zmizel nedaleko haly na Zeleném pruhu, kde se turnaj odehrál. Přivolaný policista z místního oddělení Podolí podal o dost slabší výkon než smíchovští korfbalisté, takže pachatel je stále na útěku.

Všechny zápasy sledovalo zhruba pětadvacet neplatících diváků včetně fotografky SK Smíchov Barbory Johnové.

Pro všechny červenočerné je vítězství na turnaji na Zeleném pruhu povzbuzením do další sezóny, která doufejme, začne opět pod taktovkou Andy v září.

Výsledky:
SK Smíchov – KC Aurora 11:9
KC Děčín – SK Smíchov 5:7
KC Děčín – KC Aurora 11:6



Komentáře

komentáře Disqus