Seniorští reprezentanti absolvovali další část přípravy

O víkendu 20.-22.června se konalo v Kolíně soustředění seniorské reprezentace před blížícím se Mistrovstvím Evropy 2014, které se bude konat na přelomu října a listopadu v portugalském městě Maia, nedaleko Porta.

Z původně nominované sedmnáctky sportovců vypadli na poslední chvíli Ivan Vávra z pracovních  důvodů a Tomáš Sládek z důvodů zdravotních. Trenérské duo Honzíček, Kracík tak doplňovalo 15 vyvolených kolínskými extraligovými hráči. Náplň soustředění byla velice pestrá a reprezentanty čekaly halové herní tréninky (vždy večer), ranní rozběhání spojené se sprinterskými soutěžemi a venkovní tréninky na místním fotbalovém hřišti AFK.

Reprezentační výběr postavili trenéři na velmi zkušených internacionálech, kteří se mohou pyšnit např. stříbrem z Mistrovství Evropy 2002 v Barceloně (Krejčí, Škrobová, Zábojová, Nasadilová) či bronzovými medailemi z evropských šampionátů v letech 2006 a 2010, kterými se může pochlubit dokonce dvanáct z těchto nominovaných. Tým se zatím musí obejít bez nejlepších juniorských hráčů, připravujících se na juniorské Mistrovství Evropy, které začíná v Olomouci již na 14 dní, ale je jisté, že nejlepší junioři ještě dostanou možnost porvat se o místa i mezi seniorskými kolegy.

 Mistrovství Evropy je bezesporu turnajem, který české reprezentaci svědčí a od roku 1998, kdy se poprvé ME konalo v hale, se reprezentace nikdy neumístila hůře než na čtvrtém místě a ve třech případech stála dokonce na stupních vítězů. Poletí tak do Portugalska v roli obhájce bronzu z roku 2010.

Během přípravného víkendu zdůrazňovali trenéři, ještě více než jindy, nutnost výborné fyzické připravenosti k tomu, abychom mohli hrát celoplošný nátlakový korfbal, kam aktuální světový korfbal, v podání Nizozemska, Belgie a ostatních favoritů, směřuje – tedy dynamické celoplošné pojetí s maximálním nasazením. K tomu pak naprostou samozřejmostí trénování minimálně čtyřikrát týdně, a to jak ve smyslu tréninku střelby, tak i se zaměřením na dynamiku a  vytrvalost.

Dalším programem reprezentace bude přátelské utkání s týmem Nizozemska U21 1.července v Praze od 19.30 ve sportovní hale VŠE Praha.


Komentáře

komentáře Disqus