Příprava reprezentace U21 v plném proudu

O víkendu 23.-25.května se konala další část přípravy reprezentačního výběru U21 před nadcházejícím ME v Olomouci. Na soustředění v Chlumci bylo nominováno 16 hráčů – bohužel kvůli nemoci se omluvili Petr Galíček, kterého nahradil Michal Marek, a Denisa Čejková, která kvůli zraněnému kolenu nebude moci s největší pravděpodobností reprezentovat na ME. 

 Na prvním pátečním tréninku se probírala hlavně útočná fáze. Trénink začal návštěvou předsedy ČKS  Daniela Valeše a místopředsedy Lukáše Filipa, od kterých se hráči dozvěděli o změně na postu asistenta trenéra. Tím se stal David Konečný (hlavní trenér U19). Následovala diskuse s trenérem Ivem Kracíkem. Následovalo několik korfbalových cvičení.

V sobotním dopoledním tréninku pokračovala příprava stejným směrem, trenéři Ivo Kracík s Davidem Konečným měli připraveno několik cvičení, které důkladně s hráči probírali. Od 11 hodin se v areálu Sokolovny konala valná hromada ČKS za účasti zástupců většiny klubů ČR.

Po obědě zašli hráči i s trenéry do místní vyhlášené cukrárny a pomalu se připravovali na odpolední trénink. Probírala se jak útočná, tak obranná část hry.

Na večerní trénink byl naplánován zápas dvou týmů. Hrálo se 2x 20 min a oba trenéři měli na starost jeden tým. Po celý zápas vedl tým vedený Ivemy hlavně díky přesným střelám Denisy Kolářové a Saši Vyroubala. Postupně se začalo dařit i druhému týmu , který se dostal až na rozdíl jednoho koše. Následovaly penaltové rozstřely, které „ po velké bitvě“ vyhrál tým Davida Konečného.

V neděli začal poslední trénink. Proběhla hlavně střelecká cvičení s důrazem na skórování a a speciální střelecké cvičení na zpestření tréninku  A v dalším dějství souhra spoluhráčů kolem koše a skórování v co nejbližší možné vzdálenosti.

Další soustředění, kterého se reprezentanti zúčastní, se bude konat v termínu od 13.-15.6.2014 v Holandsku, kde sehraje český výběr několik přípravných utkání s místními kluby.


Komentáře

komentáře Disqus