WORLD CUP U19 – program na den třetí (finálový)

Druhý den přinesl zápasy ve čtvrtfinálových skupinách, kde reprezentaci České republiky čekal nelehký úkol v podobě zápasů proti nejlepším týmům ze skupiny A, tedy proti Portugalsku a Anglii. Čeští reprezentanti však podlehli v prvním sobotním zápase portugalské reprezentaci a museli v závěrečném zápase tak porazit Anglii o minimálně 3 koše a současně musela Belgie porazit v normální hrací době Portugalsko. Naši reprezentanti dokázali výborným výkonem porazit Anglii přesně požadovaným rozdílem, ale druhou podmínku postupu do boje o medaile neměli ve svých rukou. Portugalci dokázali vybojovat překvapivou remízu s favorizovanou Belgií a tím odsunuli naše reprezentanty na třetí pozici čtvrtfinálové skupiny.

  1. Belgium    3z.    8b.    28:18

  2. Portugal    3z.    4b.    24:19

  3. Czech Republic    3z.    3b.    21:21

  4. England    3z.    3b.    30:35

Tyto výsledky znamenají, že naše reprezentace se ve finálový den střetne ve skupině o 5.-8.místo v semifinále s Ruskem, od 11.00 a pak ji bude čekat rozhodující zápas o 5.místo (v případě vítězství nad soupeřem z východu) či zápas o 7.místo v případě porážky, a to od 15.00.

Příjemný je však pohled na tabulku střelců celého turnaje, kdy na prvním místě je Denisa Kolářová (na obrázku), která má kontě 20 košů a jasně vévodí tabulce střelkyň a ani mezi muži se nenajde nikdo, kdo by, v dosavadním průběhu turnaje, zaznamenal více úspěšných střeleckých pokusů.


Komentáře

komentáře Disqus