Česká republika vs. Portugalsko 6:7 (1:4)

Na Portugalce Češi nastoupili v klasických sestavách. Do útoku Saša, Denisa H, Tomáš M. a Renča a do obrany Tomáš V., Patrik, Denča K. a Terka.

 

I přes veškerou snahu trenérů i proslov Iva Kracíka vešli naši hráči do utkání s respektem k soupeři. Obrana se sice snažila, ale útočící sestava se na hřišti hledala, až panikařila, protože mnoho přihrávek šlo do autu. Portugalci toho všeho využili a dostali se poměrně rychle do vedení 2:1. Po výměně stran se nám podařilo po pěkné akci stáhnout alespoň na jeden koš, ale portugalská odezva na sebe nenechala dlouho čekat a dvoubodová ztráta byla na světě. Do konce poločasu z naší strany přišlo ještě dost střel, ale nebyli jsme schopni se do koše strefit. Naopak protihráči si ještě pojistili vedení na 4:1.

 

Do druhého poločasu trenéři znovu kladli na srdce systém, který mají hrát. A najednou to šlo. V řadě za sebou Češi skórovali hned čtyřikrát – Renča, Denisa a Tomáš M. a zase jsme byli na koni. Vedení 5:4 znamenalo, že jsme se opět dostali do formy a utkání bude mít ještě velmi zajímavou dohru. Portugalci po prvním zaskočení se ale dokázali sebrat, vyrovnat a ještě k tomu proměnit penaltu. A zase jsme ztráceli 5:6. Vyrovnání ale stejně přišlo. Dvě minuty před koncem, stav 6:6. Paráda, teď už jen neztratit koncentraci v obraně a úspěšně zakončit. Nepovedlo se. Ztráta míče, neproměněný volný hod a další, leč malé chyby, znamenaly možnost Portugalců skórovat. Penalta, jednokošové manko a půl minuty do konce. Dost času na vyrovnání. Nervozita však udělala své, ani zdánlivě jasná střela ze tří metrů neproklouzla obroučkou.

 

Portugalci se tak mohou radovat z vítězství 7:6 nad Českou republikou, což nám poměrně dost komplikuje postup do semifinále. Trenéři ještě kalkulují s tím, kdo koho musí ještě porazit a o koho, aby nám to vneslo nějaké šance.

 

Nikdo zde neztrácí naději, buďte s námi!

 

Další utkání nás čeká proti Anglii, a to v 16:30.

 


Komentáře

komentáře Disqus