Česká republika vs. Anglie 11:8 (6:4)

Aneb každý dobrý výkon musí být po zásluze potrestán.

Pro postup do semifinále bylo nutné, abychom Anglii porazili alespoň o tři body. Všichni byli připraveni. Všichni věděli, co mají hrát, co mají dělat, na co se soustředit. Úkol splněn.

 

Do zápasu naši vstupovali s pozměněnou sestavou. Do útoku šla Denisa K., Renčou, Sašou a Tomášem M. Do obrany Terka F., Denisa H., Patrik a Tomáš V.

 

Hned na začátku utkání to sice trošku vypadalo, že ty přihrávky, zejména vývozy, nebudou perfektní, ale po chvilce se opak ukázal pravdou. Naši začali perfektně hrát, plnili pokyny a hned se dostali do vedení 2:0. Chvilka nepozornosti v obraně a štěstí na anglické straně dovolila Angličanům srovnat na 2:2 a mohli jsme začít od začátku. Denisa K. se ale výborně zprostila úlohy hlavního střelce a zase poslala Čechy do vedení. 4:2. Po chvilce 4:4! Zase! Zase potřeba začít od začátku a dát ty tři koše navíc! Šance i střely přišly, přišlo i úspěšné zakončení. Do poločasu jsme odcházeli za vedení 6:4 a zbývalo vedení udržet a popostrčit ještě jeden míč do obroučky.

 

Druhý poločas začali Češi stejně koncentrovaně, jako když vycházeli z toho prvního. Perfektní přihrávky, neuvěřitelné šance a úžasně vymyšlené akce všech hráčů na palubovce posouvaly úkol k realitě. Dokonce jsme se dostali i do vedení čtyři koše. Dvakrát – 10:6 a 11:7. Angličané nevěděli, co mají hrát, nevěděli, koho a jak mají bránit a už jen korigovali konečný stav utkání na 11:8.

 

I přes to, že jsme vyhráli o tři koše a splnili tak úkol k tomu, abychom se dostali do semifinálových soubojů, Portugalsko nakonec remizovalo s Belgií 7:7 a získalo tak důležitý bod, jímž nám postavilo k semifinále neprorazitelnou bariéru. Jdeme tak "jen" do bojů o 5. až 8. místo a Portugalci postupují místo nás.

 

 

Zhodnocení hlavního trenéra U19:

„Je to jedna obrovská zkušenost pro hráče, trenéry, hráči fantasticky zabojovali v posledním zápase, zasloužili si vyhrát, ale vše zhatil jeden prohraný zápas proti Portugalsku a poslední dvě minuty proti Belgii. Toto je právě ta velká zkušenost pro hráče do budoucna, že korfbal umíme hrát a že se v turnaji nesmí zaváhat ani na poločas, ani na malou chvilku. Moc děkuji hráčům.“


Komentáře

komentáře Disqus