Česká republika vs. Katalánsko 12:1

Česká republika vs. Katalánsko                        12:1 (6:0)

 

A je to tady! První utkání a první výhra!

 

Česká reprezentace do 19 let vletěla na palubovku nabuzená a s veškerou snahou vyhrát. Prvních pár útoků to sice vypadalo, že se ještě potřebujeme malinko uklidnit. Nahrávky totiž šly tu a tam do autu.

Přišla ale druhá minuta a Saša Vyroubal otevřel skóre střelou ze střední vzdálenosti. Pak už bylo vše jasné. Češi celou dobu dokázali bránit na blízko, ale zároveň dostatečně daleko tak, aby jim soupeři nemohli utéct na donášku.

Koncentrovaná obrana, přesná střelba a schopnost domluvit se na hřišti ovládla celou hru. První polovina utkání skončila po 15 minutách za stavu 6:0.

Do druhé části zápasu přiběhla lvíčata úplně stejně. Jasně, rychle, koncentrovaně, ale s lehce změněnými pokyny v obraně. Bylo totiž vidět, že Katalánci chtěli chodit na donášky. Ale nemohli. Česká obrana vše prokoukla a přizpůsobila se. Celkové skóre 12:1!

 

Utkání ale není bez vroubku. Enric Delgado Bayon proměnil penaltu, čímž znemožnil našemu výběru odchod s čistým kontem. Také Terezka Hurdálková má lehce poraněné koleno, ale dle slov reprezentační lékařky Martiny Bouman bude v pořádku a do turnaje ještě nastoupí.

 

A teď – hurá na Belgičany!!!


Komentáře

komentáře Disqus