Extraligový bronz zůstává v Brně

Nejvyšší česká korfbalová soutěž v sobotu 12.4.2014 vyvrcholila Finálovým dnem, jehož hostitelství se ujalo Brno. Dvojice soupeřů jsou už několik let v podstatě „tradiční", v souboji o 3. místo se již počtvrté v řadě střetly celky Brna a Znojma.

 
 
KK Brno x TJ Znojmo MS YMCA 24:17 (14:9)
 
Diváckým předkrmem finálového duelu bylo stejně jako v loňském roce střetnutí dvou jihomoravských celků. Brno, zklamané semifinálovou prohrou ve třetím zápase v Budějovicích, si chtělo spravit chuť a v zápase se Znojmem bylo pasováno do role favorita. V prvních minutách bylo k vidění poměrně hodně nepřesností. Hráči na obou stranách jakoby si teprve zvykali hrát v bouřlivé atmosféře zaplněné bohunické haly. Ačkoliv Brno evidentně chtělo spoléhat na herně silnější dívčí část týmu, první koše na jejich straně padly z rukou mužů. Na druhé straně kontrovali znojemští rychle zakončením Žáka, ale Brno si vzápětí dvoubodové vedení vzalo zpět. Znojemští v průběhu první půle využívali zejména na střelecky silnou dvojici Malačka - Podzemský na jedné straně, na druhé pak důraz a rychlost Nguyena s Žákem. Brno po počáteční nervozitě převzalo otěže zápasu a začalo navyšovat svůj náskok hlavně díky převaze na doskoku a přesným střelám sester Jonákových a Bušíka. Navzdory několika neproměněným šancím, včetně zahozené penalty, si brněnští postupně budovali výrazný náskok až na 14:9, které svítily na světelné tabuli po skončení 1. půle.

I v úvodu druhého poločasu se jako první trefili domácí, ale pak se jejich souhra zasekla a do dosud fungujícího soukolí se začala vkrádat nejistota. Jen komfortnímu náskoku a neschopnosti Znojma využít herního výpadku domácích mohli brněnští děkovat, že vedení v zápase stále patřilo jim. Z herní nejistoty ho nakonec vytáhly přesné střely Šedého a střídajícího Cholavy, které vnesly do brněnských řad zase trochu klidu. Od 40. minuty už začalo být všem na hřišti i v hledišti jasné, že bronzové medaile zůstanou stejně jako vloni v brněnských rukách. Tým z jihomoravské metropole kontroval hru, lépe se pohyboval a nebýt nepřesného zakončení ve vyložených šancích, mohlo být konečné skóre být ještě výraznější ve prospěch brněnského celku, než 24:17.
 

Střelci Brno: Bušík - 6; Jonáková E. - 4; Škrobová, Jonáková Š., Šedý - 3; Vávra - 2; Fridrichová, Cholava, Fridrich - 1; Weissová, Skála - 0.
 
Střelci Znojmo: Žák - 4; Malačka, Podzemský - 3; Mostbeková, Šebelová, Nguyen - 2; Zábojová, Kovalovský - 1, Buchtová, Ferkovičová, Veselý - 0.
 

Komentáře

komentáře Disqus