6. kolo STŽ v Kutné Hoře

Prvního a druhého března se odehrály zápasy 6. kola soutěže starších žáků. Do Kutné Hory zavítaly týmy Brna KK a Náchoda, do Brna-NL přijely České Budějovice (Šenov se nedostavil) a ve Znojmě hráli Kolín a Prostějov plus se dohrávalo utkání Znojmo-Kutná Hora.

Turnaj v Kutné Hoře.

S048: Náchod – Brno KK 7:11 (4:6)

Brno přijelo pouze se sedmi hráči, ovšem hráči se semkli a podali výborný výkon. Náchod hrál také velmi dobře. Do vedení šli Moravané pěknou exekucí volného hodu, Náchod mohl vzápětí odpovědět penaltou, vyrovnal však až z donášky. Stejným způsobem šlo do vedení opět Brno, Náchod pak vyrovnal z penalty. Na další koš Brna mohl Náchod kontrovat penaltou, ovšem neproměnil. Hrál se pěkný korfbal, Náchod neproměňoval své šance, naopak Brno z delších vzdáleností s neuvěřitelnou úspěšností zvýšilo na 3:6. Těsně před přestávkou Náchod pěknou střelou z dálky korigoval na 4:6. Po poločasové přestávce se týmy střídaly v dosahování košů, Brno spoléhalo na střelbu z delších vzdáleností, Náchod odpovídal z penalt a krátkých vzdáleností.

Koše:

NÁ: Václav Doležal, Pavlína Štěpánová 2x, Gabriela Hurdálková 4x

BR: Filip Kovář 4x, Michael Sázavský 2x, Vendula Jemelíková 4x, Denisa Pléhová


S047:  Kutná Hora – Náchod 14:10 (8:6)

Druhé utkání bylo také velmi zajímavé. Domácí se pustili do svého soupeře zostra a cílem bylo vedení o tři koše. Náchod snížil z donášky, na 4:1 upravila Kutná Hora z dálky. Pak Náchod neproměnil penaltu a tak se prosadili opět domácí. Náchod snížil, ale z krátké vzdálenosti se opět prosadili domácí. Náchod pak házel dvě penalty, proměnil ale jen jednu, Kutná Hora si udržovala náskok o čtyři koše. Náchodští zabojovali a do přestávky si odnášeli otevřený stav 8:6. Po přestávce se soupeři střídali ve střelbě košů, takže výsledek byl stále otevřený a ve 31. minutě byl 10:9, oba soupeři se prosazovali ze střelby okolo koše. Pak Kutná Hora zabrala a zvýšila na 12:9. Náchod sice ještě snížil, ale poslední dva koše zápasu dali domácí.

Koše:

KH: Jan Paďouk 8x, Jan Jukl, Filip Luňák 2x, Anežka Mensová 2x, Klára Němcová

NÁ: Jakub Novotný, Václav Doležal, Pavlína Štěpánová 3x, Gabriela Hurdálková 5x


S046:  Kutná Hora – Brno KK 15:2 (9:0)

Poslední utkání dne slibovalo vyrovnaný souboj o postupové místo v play off. Domácí šli do tříbodového vedení, Brnu se přestala dařit střelba z delších vzdáleností. Navíc se mu v 9.minutě zranil Filip Kovář a to se ukázalo jako rozhodující okamžik celého zápasu. Brno mělo k dispozici už pouze šest hráčů, takže se na hřišti muselo upravit postavení tak, aby na obou stranách hráli alespoň tři hráči Brna. Tempo zápasu znatelně opadlo, domácí využívali volného hráče pod košem a do poločasu nasázeli hostům ještě šest košů. Ani ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, Brno však bojovalo a odehrálo utkání se ctí. Všichni doufáme, že zranění Filipa nebude vážné a neznemožní mu účast na akcích U16, které se konají v následujících dvou víkendech.

Koše:

KH: Jan Paďouk 5x, Jan Jukl 4x, Filip Luňák, Anežka Mensová 2x, Miluška Mensová 2x, Klára Němcová

BR: Vendula Jemelíková 2x


Další zápasy:

S052:  Brno- NL - České Budějovice 7:6 (4:3)

S051:  Kolín - Prostějov 6:9 (3:6)

S050:  Znojmo - Prostějov 3:17 (2:8)

S049:  Znojmo - Kolín 6:14 (2:6)

S039:  Znojmo - Kutná Hora 6:14 (2:6)


Pořadí střelců ovládá Honza Paďouk (Kutná Hora) 41 košů následován třemi hráči se 39. koši - Renata Havlová (Prostějov), Pavlína Štěpánová (Náchod) a Petr Šnajdr (Prostějov).


Po tomto kole na prvních dvou příčkách zůstávají Prostějov a České Budějovice. Kutná Hora se vyšvihla na třetí místo o bod před čtvrté Brno-NL. O další bod zpět je Kolín. Zatím šesté Brno-KK ještě neztratilo šanci na postup do finálové čtyřky, tříbodová ztráta na čtvrté místo není nesmazatelná. Sedmý Náchod je ze hry o postup venku, jejich ztráta je 10 bodů. Znojmo a Šenov už také nemohou postoupit, ale stejně jako Náchod ještě mohou zamíchat postupovými kartami. Zbývají dohrát ještě dvě kola, kde může každé družstvo získat maximálně 8 bodů. Situace se po 6.kole vyjasnila jen částečně, stále zůstává vyrovnaný střed tabulky kde 4 týmy budou usilovat o dvě místa na finálovém turnaji.

Hned další kolo bude velmi atraktivní, protože se v Českých Budějovicích utkají první tři týmy, v Brně KK čtvrtý až šestý tým a ve Znojmě sedmý až devátý tým průběžné tabulky.

Jirka


Komentáře

komentáře Disqus