Extraliga: Brno útočilo na čelo tabulky

E024: KCC Sokol České Budějovice- KK Brno   20:19(10:11)

Brněnští korfbalisté si po nepovedeném Europa Shieldu chtěli spravit chuť v domácí soutěži. Na jihu Čech je čekali  hráči Sokola České Budějovice, na jejichž palubovce se soupeři jen těžko prosazují. Ovšem o  tuto výhodu domácí přišli, protože chybou správce haly bylo na stejný termín objednáno více akcí. Naštěstí se rychle podařilo sehnat náhradu v nedaleké hale v Sezimově Ústí, takže se zápas mohl odehrát.

V úvodu utkání bylo vidět, že brněnští hráči mají v letošním roce odehráno více utkání, lépe kombinovali a využívali slabých míst soupeře, takže po patnácti minutách zaslouženě vedli 7:3. Jihočeši ovšem nejsou týmem, který by nedokázal reagovat. Hrozivě vypadající skóre postupně dokázali vyrovnat pomocí pestrých útoků, kdy měnili tempo hry a hlavně střídali pozice k zakončení. Na palubovce tak byl k vidění vyrovnaný souboj dvou rozdílných týmů. Do šaten nakonec odcházeli spokojenější hosté, kteří vedli minimálním rozdílem 10:11. 

Druhou část utkání naopak začali lépe domácí. Zejména pak reprezentantka Martina Klacková zavelela k obratu, když její přesná zakončení z velkých vzdáleností i z malých šancí byla klíčová pro další vývoj utkání. Na druhé straně měla  vysokou úspěšnost volných hodů Eva Fridrichová a společně s přesnými střelami z velké dálky Štěpánky Jonákové držely Brno na dostřel od Budějovic. Deset minut před koncem se k Martině přidali i další spoluhráči a Sokolové se tak dostali do vedení 19:15. Už to vypadalo na poklidný konec pro domácí, s tím se ale hostující trenér Jakub Máša nechtěl smířit a zastavil šňůru domácích oddechovým časem. Brnu se pak postupně podařilo snížit až na rozdíl jediného koše, ale na kýžený obrat už nezbylo dostatek času. Budějovice tak mohly slavit druhou nejtěsnější výhru po sobě v tomto roce.

Sestavy a střelci:

KCC Sokol ČB - Krejčí (6), Klacková (5), Pešák (4), Kracík (2), Procházková (2),Bínová (1), Berná, Tsybyktarov

KK Brno – Jonáková Š. (4), Škrobová (4), Fridrichová (4), Skála (3), Bušík (3), Šedý (1), Vávra, Jonáková E.


Komentáře

komentáře Disqus