Český rozhodčí Lukáš Filip v akci: Mezistátní zápasy Nizozemsko vs. Belgie

První únorový víkend se konaly tradiční „Interlandy“ – oficiální zápasy mezi korfbalovými giganty z Nizozemska a Belgie. Jeden zápas (U19) se odehrál v Belgii a tři zápasy (U16, U21 a seniorský zápas) se hrály v nové hale v Dordrechtu, kde je domácím slavný tým Deetos a kde zápasům přihlíželo, v kompletně vyprodané hale, více než 1.500 diváků.


Nizozemsko potvrdilo svoji nadvládu a dokázalo zvítězit ve všech zápasech. Nejvyrovnanějším byl nakonec zápas ve věkové kategorii U21, což je skvělým příslibem pro nadcházející Mistrovství Evropa U21, které se bude konat v Olomouci a můžeme zde tedy očekávat pravý boj o nejcennější medaile.


Nizozemsko U16  - Belgie U16  29:14

Mladí belgičtí reprezentanti neměli vůbec žádnou šanci uhrát dobrý a přijatelný výsledek proti domácímu týmu. Nizozemci, vedení dvojicí bývalých a slavných reprezentantů Leonem Simonsem a Barry Schepem, zápasu jednoznačně dominovali  a novému trenérovi belgické šestnácky, kterým byl jmenován bývalý reprezentant Belgie Kevin de Waele, jeho premiéra na lavičce národního týmu řádně zhořkla.

Belgie U19 - Nizozemsko U19   19:28

Jediný zápas se tentokráte odehrál v Belgii, v Kortrijku, kde dominovali mladí nizozemští reprezentanti, když v poločase vedli 10:14 a postupně svůj náskok navyšovali a s přehledem dovedli zápas k jasnému vítězství. Nejlepšími střelci zápasu byli Sven Bezemer, Daan Preuninger a Daphne Roelofs, kteří zaznamenali shodně po 5 koších.  

Nizozemsko U21 – Belgie U21  19:13

Jednalo se o nejvyrovnanější a také na koše nejchudší zápas celé víkendové série, kdy po vyrovnaném prvním poločase byl stav 7:6. Podobný průběh pokračoval i ve druhé půli. Devět minut před koncem byl stav 12:12. Nizozemci se ujali vedení a následně dostali belgičtí oponenti možnost penalty na srovnání stavu. Tuto penaltu však neproměnili, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Nizozemští reprezentanti okamžitě zvýšili své vedení a již jej nepustili. Nizozemci předčili výrazně své soupeře  v počtu střel (130:75), ale efektivitu jejich zakončování tentokráte postrádalo, a tak se museli strachovat o výsledek déle než je obvyklé.

Nizozemsko – Belgie    31:24

Do závěrečného zápasu vstupovali Belgičané s nadějí na dobrý výsledek, zejména díky skvělému výkonu z finále Europa Cupu, kde většina z belgického národního týmu hrála v dresu K.C.Boekenberg. I pro domácí tým bylo toto utkání zajímavé – bylo to první utkání nizozemské reprezentace pod vedením nového trenéra, kterým se stal bývalý dlouholetý reprezentant Wim Scholtmeijer.  Domácí tým měl skvělý vstup do zápasu a neuvěřitelnou střeleckou úspěšnost si udržel po celý první poločas, který skončil 20:12. Domácí tým pokračoval ve svém excelentním výkonu i ve druhé půli a jeho „košostroj“ se zadrhl až ve druhé půli druhého poločasu, kdy již bylo o výsledku rozhodnuto a oba trenéři dali příležitost mnoha hráčům z laviček náhradníků. Nejlepším střelcem (8 košů) a hráčem zápasu byl Laurens Leeuwenhoek, který předvedl úžasný výkon a bavil zaplněné tribuny, které mu zaslouženě aplaudovaly.


Komentáře

komentáře Disqus