Extraliga:Favorizovaný Kolín na domácí palubovce nezklamal

E022 VKC Kolín vs. TJ Znojmo MS YMCA   15:13(10:9)                

První únorový víkend přivítal kolínský tým na palubovce v Přelouči znojemské korfbalisty. První vzájemný duel v této sezóně zvítězili hráči VKC Kolín 21:17 a i díky svému postavení v extraligové tabulce, kde zaujímají společně s Českými Budějovicemi první příčku, byli před zápasem favority.

To také v úvodu zápasu dokázali, když si během prvních minut vytvořili náskok 5:0. Znojemský tým se však po nevydařeném úvodu utkání dokázal brzo oklepat a herně i střelecky se dotáhl na domácí celek. Do šaten se šlo za stavu 10:9 pro domácí.

Druhá půle byla z obou stran daleko nervóznější. Oběma celkům nefungovala útočná část hry tak, jak by si představovali. Naopak obrana oba týmy držela. Díky těmto faktům byl stav čtyři minuty před koncem pouze 14:13 pro Kolín. V posledních minutách se tedy rozhodovalo o tom, zda se znojemským podaří zápas otočit nebo alespoň vybojovat jeden remízový bod. Nakonec to byl však Kolín, za který v poslední minutě pečetil výhru Königsmark. VKC Kolín zvítězil v utkání 8. kola nad Znojmem 15:13.

Střelci zápasu:

VKC Kolín - Schwarz D. (5), Kubíček (3), Kolářová (2), Königsmark (2), Sládek (2), Čejková (1)

TJ Znojmo MS YMCA - Podzemnský (3), Veselý (3), Kovalský(2), Šebelová (2), Nguen (1), Ferkovičová (1) , Mostbeková (1)


Komentáře

komentáře Disqus