Brněnští korfbalisté vezou ze Španělska až 6. místo

KV Adler Rauxel : Brno KK   22:20 (12:11)

Poslední duel dvou rozhodně velmi zklamaných soupeřů začali lépe Moravané, ale po chvíli už zase museli dotahovat. Diváci měli možnost vidět místy až neuvěřitelnou přestřelku, která se v mnohém podobala zápasu o 3. místo mezi Brnem a Kolínem v loňském ročníku tohoto turnaje. Brno konečně předvádělo svoji  pestrou hru a najednou se začalo střelecky dařit i jiným hráčům, kteří po celý turnaj ne a ne najít přesnou mušku. Brněnští se prosazovali hlavně z blízka a z penaltové značky. Soupeř odpovídal místy až neuvěřitelně přesnou střelbou ze střední a dlouhé vzdálenosti, v níž vynikali zejména reprezentanti Hennink Schmidt a Kate Holtkottová. V brněnském dresu se dařilo Peterovi Bušíkovi a na druhé straně Petře Škrobové, kteří drželi brněnské akcie stále vysoko, a to ještě Brno promarnilo několik jasných šancí. Minutu před poločasem šlo Brno dokonce do vedení na 10:11, ale Adler okamžitě vyrovnal a nakonec ještě zároveň s klaksonem zvýšil na poločasových 12:11.

Úvod druhé půle opět patřil Brnu, které stav skóre srovnalo na 12:12. Adler pak 4x zvýšil, Brněnští dokázali 3x srovnat, ale pak jedna minutá donáška a střela zblízka daly šanci Němcům, kteří se jí okamžitě chopili a opět zvýšili na rozdíl 2 košů. Navzdory veškeré snaze brněnských hráčů se nedařilo ztrátu srovnat a Adler si stále udržoval vedení 3-4 koše. Brněnským bohužel nepomáhal ani velmi úzkostlivě pískající španělský rozhodčí, který několikrát nařídil více než přísné penalty nebo volné hody. Po jednom z podobných výroků neudržel nervy na uzdě brněnský kapitán Peter Bušík, za což obdržel žlutou kartu. Ještě 5 minut před koncem Eliška Jonáková svým 16. košem na turnaji snížila na slibných 21:17, ale vzápětí Holtkottová dala soupeři opět jistotu náskoku 4 košů. Střídání Cholavy za Šedého ještě jednou přineslo snížení na pouhé dva koše, ale Kate Holtkottová se stala opravdovým „katem“, když svojí celkově 6. střelou v zápase dala svůj 5. koš. Na vítězství Adleru už nic nezměnila ani korekce z ruky Ondřeje Fridricha.

Konečný stav 22:20 ve prospěch německého Adler Rauxel znamená, že KK Brno si z letošního ročníku turnaje Europa Shield odveze 6. příčku.


Celkové působení družstva KK Brno na turnaji Europa Shield nelze vyhodnotit jinak, než zklamáním, ať už po stránce herní, tak i výsledkové. Europa Shield je extrémně vyrovnaný turnaj, Brněnští sehráli 4 velmi vyrovnaná utkání. S vítězem turnaje Vilanovou prohráli o jediný koš, když navíc 6 vteřin před koncem neproměnili penaltu, s loňským finalistou Adler Rauxel prohráli o 2 koše. Na to se ale historie ptát nebude. Zkrácený hrací čas nedává prostor pro chyby, a těch se brněnští dopustili až příliš mnoho.

Výkony družstva byly mlhavé, kromě Elišky Jonákové, druhé nejlepší střelkyně turnaje, nikdo z týmu nepředvedl výkon, který by vybočoval z průměru. Střelecky se nedařilo zejména mužské části, i když brněnská hra byla založená zejména na zakončení dívek, bez mužské střelecké úspěšnosti to na velkých turnajích nejde. Prakticky po celou dobu turnaje se nedařilo hrát nátlakovou celoplošnou hru a v souboji 1-1 se jeho hráči nedokázali prosadit. Oproti svým soupeřům pokulhávalo zejména v úspěšnosti střelby z větší vzdálenosti a kupodivu i v obranné činnosti, v níž bylo Brno úplně nejhorším týmem turnaje s více než 17 obdrženými koši na zápas. Proto i když vstřelilo celkově více košů než konečný vítěz, katalánská Vilanova, odváží si ze Španělska až 6. místo a především hořký pocit z nesplněných plánů a cílů.


 


Komentáře

komentáře Disqus