Dorostenci Prostějova jednou porazili loňského mistra ze Znojma - body se tak dělí mezi oba týmy

D 039 SK RG Prostějov - ZJ Znojmo MS YMCA 22:18 (14:8)
Zápas měl od začátku vysoké tempo a oba týmy jej rozjely přesnou střelbou, kdy po 3 minutách bylo skóre 2:2. Poté se přiklonila střelecká mušku spíše na stranu domácího týmu, kdy po velmi vydařených kombinacích kolikrát skórovali do úplně otevřené obrany. Znojmo naopak tradičně hrozilo přes asistenci a bezchybné zakončení nabídnutých šancí. Přesto se Prostějovu, hlavně v 1.poločase, dařilo držet soupeře v obraně na uzdě a i přes vyššího soupeře většinu soubojů pod košem doskakovali prostějovští. Navíc se jim povedlo i řadu útoků Znojma přerušit ziskem míče.

Druhý poločas byl prakticky podobný prvnímu, jen prostějovským začaly docházet síly (hlavně děvčatům, kdy všechny hráčky nastoupily 3 hodiny po návratu z týdenního lyžařského kurzu, který vždy sebere spoustu sil a energie). S blížícím se koncem a rostoucí únavou domácí nevyužili některé vyložené šance, takže soupeř dostal šanci se přiblížil na 4 koše. Ovšem závěr si pohlídali a mohli tak slavit první porážku Znojma v sezóně.

Střelci zápasu:

SK RG Prostějov - Vyroubal (8), Marek T. (5), Havlová (4), Galíček (3), Šnajdr (1), Francová (1)

ZJ Znojmo MS YMCA - Nguyen (6), Hon (4), Žák (3), Mostbeková (2), Ferkovičová (2), Fialová (1)

D040   SK RG Prostějov - ZJ Znojmo MS YMCA 11:23 (5:9)
Do druhého zápasu domácí nastoupili s úplně pozměněnou sestavou tak, aby měli všichni hráči možnost poznat, jak vypadá hra proti silnému soupeři. Prakticky se dá říct, že až na dva hráče, celý zápas odehrál tým starších žáků proti loňskému mistru dorostenecké ligy. Navíc únava děvčat už byla v tomto utkání viditelná a citelná. To samozřejmě vede ke ztrátě koncentrace. Přesto naše naděje bojovaly statečně a i přes výškový rozdíl se kolikrát podařilo doskočit nebo získat míč i proti zkušenému soupeři. V útoku, pokud se prostějovským podařila některá z trénovaných kombinací, také vyloženě nepropadli. Přesto bylo od začátku jasné, kdo si z tohoto zápasu odnese 2 body.

Střelci zápasu:

SK RG Prostějov - Havlová (4), Francová (2), Vyroubal (2), Štěfák (2), Marek T. (1)

ZJ Znojmo MS YMCA - Nguyen (6), Filipovszká (5), Ferkovičová (4),  Mostbeková (4), Žák (2), Veselý (2)


Závěrečné hodnocení trenéra Prostějova Davida Konečného: "Věděl jsem, že to budou těžké zápasy - zvláště poté, co byla děvčata čerstvě po návratu z lyžařského kurzu. Přesto jsme chtěli hlavně první zápas vyhrát, abychom si sobě, ale i soupeři, dokázali, že na něj máme. Jsem velmi spokojený s přístupem hráčů k prvnímu zápasu - perfektně se na utkání koncentrovali, v útoku dobře stříleli a zakončovali vyložené šance, v obraně dostatečně eliminovali útočnou hru soupeře. Hlavně děvčata podaly statečný výkon. Co se týká druhého utkání, tak jsem byl velmi potěšen hrou některých hráčů, kteří obvykle v základní sestavě nebývají, ale výrazně si o ni řekli. Všem hráčům patří poděkovaní za hru a radost, kterou mi udělali. Cílem je zisk titulu!"


Komentáře

komentáře Disqus