IKF EUROPA CUP 2014 - Výsledky o umístění

Výsledky 4.dne o konečné umístění:
zápas o 7.místo: KC Barcelona - Orel HSS  30:23
zápas o 5.místo: SG Pegasus - Trojans   24:18
zápas o 3.místo: VKC Kolín - NC Benfika  10:24
finále: PKC - KC Boeckenberg   31:27


VKC Kolín nevstoupil do zápasu příliš úspěšně a po dvou minutách  prohrával 0:2, ale rychle se dokázal vrátit do hry a vyrovnat skóre po úspěšných střelách Davida Schwarze a Terezy Paďoukové. Tento vyrovnaný stav opět netrval dlouho a portugalští mistři opět odskočili a již v desáté minutě si vzal trenér VKC Kolín první oddechový čas, ale portugalskou lavinu zastavit nedokázal. Hráči Benfiky byli úspěšnější u doskoku a výborně bránili, což často znamenalo pro kolínské ztrátu míče po první střele. V 19.minutě za stavu 4:10 si vzal kolínský trenér již svůj druhý oddechový čas ve snaze instruovat své hráče -zejména k vyšší agresivitě, tahu ke koši a práci kolem koše, protože v těchto činnostech za soupeřem asi nejvíce zaostávali. Denisa Kolářová ihned snížila, ale Portugalci odpověděli hned dvakrát, a tak se do šaten odcházelo za stavu 5:12.
2.poločas však potřebnou změnu nepřinesl a kolínští již neměli sílu na zvrat a palubovku opouštěli se svěšenými hlavami. Možná až později jim dojde, že čtvrté místo mezi evropskými mistry není špatným počinem, zejména s pohledem do budoucna pro dalšího českého mistra (kterým samozřejmě může být opět VKC Kolín - aktuálně vedoucí tým české extraligy).
Střelci VKC Kolín: Denisa Kolářová 4, Karel Konigsmark 3, David Schwarz 1, Tereza Paďouková 1, Štěpán Kubíček 1


Hráči VKC Kolín měli po svém zápase možnost, společně s vyprodanou halou, sledovat úchvatné finále mezi PKC Papendrecht a KC Boeckenberg (dle přítomných korfbalových odborníků - jeden z nejlepších finálových zápasů v historii). Největší počet košů v historii finálových zápasů -celkem 58, vyprodaná a po celý zápas přímo bouřící hala, úžasné střelecké představení belgických hráčů na začátku utkání, kdy doslova drtili domácí mistry a favority na vítězství. Do poločasu však domácí dokázali skóre otočit a při poločasvé přestávce svítilo na světelné tabuli 16:15 ve prospěch domácích. 

Ve druhém poločase domácí, hnaní neuvěřitelným publikem, pomalu navyšovali svůj náskok na 21:17 a 24:20 a zdálo se, že kráčí za vítězstvím. Belgičtí mistři se však nevzdali a bojovali na hranici svých sil a dokázali snížit na rozdíl jediného koše 24:23. Pět minut před koncem na 27:26. Domácí již další zvrat v utkání nepřipustili a poslední pětiminutovku vyhráli 4:1 a celý zápas 31:27. Následně z rukou prezidenta IKF Jana Fransoo převzali pohár pro vítěze Europa Cupu 2014.

 


Komentáře

komentáře Disqus