V Táboře se dělily body

A021: KC SPŠS Tábor x KK Brno B   19:13 (8:8)

Úvodní zápas začal v ostrém tempu a jako první zacílili donáškou do černého domácí. Hosté se ale nenechali zahanbit a pohotově odpověděli. A podobný vývoj se v podstatě táhl jako červená nit celým prvním poločasem. Brno sice předvádělo o něco lépe organizované útoky, ale bohužel pro hostující celek mu vázla střelba, když jejich střely ne a ne propadnout obroučkou. To domácí celek naopak mohl z efektivity dávat lekce. Útoky Tábora byly jednoduché, se střelbou z větší vzdálenosti a donáškami, které ovšem ve většině případů našly svůj cíl. Přesto byl výsledek první půle vyrovnaný 8:8.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a chopili se vedení. Zato na hosty jako by sedl černý mrak. Brno si vytvářelo spoustu dobrých šancí, ale jedna čtveřice ne a ne skórovat. A tak Tábor trpělivě v útoku čekal na příležitosti a zejména střelbou z dálky decimoval brněnské sebevědomí. Když po 15 minutách druhé půle svítil na ukazateli skóre stav 16:11, začalo to s brněnskými šancemi vypadat bledě. Snaha hostů vstřelit koš jim svazovala ruce a naopak domácí excelovali jednoduchostí a přesnou muškou. Zřejmě rozhodujícím faktem celého utkání pak byla nula na kontě brněnských dívek, oproti 9 košům táborských střelkyň. Po 50 minutách se tak Tábor mohl radovat z druhého letošního vítězství, které je o to cennější, že připravilo vedoucí celek tabulky o jeho neporazitelnost. Konečné skóre tedy 19:13 pro Tábor.

Střelci zápasu:

KC SPŠS Tábor:  Valeš (2), Ambrož (3), Šteger (4), Ziegler T. (1) ,  Lhotáková (1), Kášková (2), Horáková (3), Žahourová (3)

KK Brno B: Fridrich (5), Sopko (1), Skála (5), Ziegler J. (2), Mens, Hejčová, Weissová, Dvořáková A., Dvořáková B., Škrobová

 

A022: KK Brno B x KC SPŠS Tábor  23:15 (9:7)

Do druhého střetnutí oba celky zamíchaly sestavami, pikantnost utkání pak přidal bratrovražedný souboj bratří Zieglerů, Tomáše za Tábor a Jiřího, který hají brněnské barvy. A aspoň na začátku utkání se zdálo, že tato sázka na změnu vyšla lépe Brnu, které po krátké přestřelce šlo do vedení. Co brněnským nevycházelo v prvním duelu, to šlo ve druhém mnohem lépe a brněnští přece jen udržovali mírný náskok 3-4 bodů. Táborští ale nechtěli zůstat pozadu a houževnatě vzdorovali. Ale jejich střelecká pohoda přece jen nebyla taková, jako v prvním střetnutí a zejména táborské dívky měly mnohem méně příležitostí pro zakončení. Po poločasovém klaksonu tak svítilo na tabuli skóre 9:7 ve prospěch Brna.

Do druhého poločasu ale brněnští vlétli jako uragán a brzy odskočili na rozdíl 6 bodů. A ani tam se ukazatel skóre nezastavil a po několika dalších útocích zakončených úspěšně už na tabuli svítala na brněnském kontě dvacítka. To do konce utkání zbývalo necelých 10 minut a od té chvíle se už utkání spíše v pohodě a klidu dohrávalo.  Táborští sice ještě dokázali z odstupu Brna něco málo ukrojit, ale na dramatický obrat ve skóre chyběl čas i síly. Brněnský celek si tak připsal na své konto vítězství v poměru 23:15 a drží se stále na předních příčkách tabulky.

Střelci zápasu:

KK Brno B: Sopko (1), Skála (7), Ziegler J. (4), Mens (1), Fridrich (2), Hejčová (2), Weissová (5), Dvořáková A., Dvořáková B., Škrobová (1)

KC SPŠS Tábor: Ambrož (1), Ziegler T. (4), Jarosch (2),  Šteger, Valeš (1), Fůrová (1), Lhotáková, Kášková (2),


Komentáře

komentáře Disqus