Mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2014

Vážení přátelé a příznivci korfbalu,

dovolte, abych Vám oficiálně potvrdit informaci, která již asi měsíc koluje mezi veřejností týkající se Mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2014.

Mezinárodní korfbalová federace (IKF) pověřila organizací turnaje Český korfbalový svaz. Po sedmi letech se nám, i díky nečekané shodě událostí, kdy v říjnu bylo pořadatelství odňato Turecku, podařilo získat možnost uspořádat jednu z vrcholných korfbalových akcí a ukázat tak nejen našim aktivním sportovcům, ale i ostatní veřejnosti špičkový korfbal.

Turnaj se uskuteční 06.-12. července 2014 v Olomouci, ve sportovní hale Univerzity Palackého.

Pro pořádání turnaje jsme zvolili Olomouc a to díky dřívější agitaci korfbalu na Universitě v Olomouci, která byla jedním ze zakladatelů a hlavních propagátorů korfbalu v České republice. Rádi bychom, aby byl korfbal v Olomouci opět aktivní a to jak pro studenty UP v rámci volitelné výuky, ale i pro ostatní občany Olomouce a jejího blízkého okolí. Pro oživení korfbalu v Olomouci jsme připraveni vyvinout nemalé úsilí a jakýmsi oficiálním startem by mělo být právě již zmíněné Mistrovství Evropy.

Dne 17.12.2013 jsme obdrželi ze strany IKF třetí, korigovaný, návrh Kontraktu, který akceptoval zásadní připomínky ČKS k dřívějším návrhu, který byl ještě 19.12.2013 drobně doplněn. Díky učiněné společné dohodě obou stran, tedy IKF a ČKS, lze konstatovat shodu na znění Kontraktu, a přistoupit ke konečnému podpisu celého dokumentu. Z těchto důvodu je oficiální potvrzení konání ME U21 v České republice korfbalové veřejnosti oznámeno až nyní.

Z Kontraktu mimo jiné vyplývá, že Mistrovství Evropy je vypsáno pro 12 týmů, které budou známy 15.02.2014. Mezi jisté účastníky patří, kromě reprezentace České Republiky, např. Holandsko, Belgie, Anglie, Německo, Portugalsko, Katalánsko, Maďarsko a Polsko. 

Doufám, že Vás tato zpráva potěšila, že někteří se aktivně zapojíte do organizace šampionátu a hlavně že většina z Vás přijde Mistrovství Evropy U21 osobně navštívit a podpořit do Olomouce naší reprezentaci.

 

Daniel Valeš

předseda Českého korfbalového svazu


Komentáře

komentáře Disqus