Mezinárodní turnaj ve Znojmě úspěšně proběhl

Od 1.11.2013 hostil ve Znojmě korfbalový klub Modrých slonů družební klub De Boemerang z Nizozemského městečka Schindel. Proto na 2.11.2013 Modří sloni přichystali přátelský turnaj. Tohoto turnaje se zúčastnili týmy De Boemerang Schijndel, Modří sloni veteráni, Modří sloni dorost, reprezentace Slovenska U23 a klub KK SPU Nitra.

V 13.50 byl turnaj oficiálně zahájen, na hráče čekalo spousta cen a dále jim byl zdarma po celou dobu turnaje rozdáván energy drink Mood Up, který Modrým slonům domluvil Český korfbalový svaz. Tímto bychom mu chtěli poděkovat. Turnaj se hrál systémem každý s každým, na utkání 2 x 15 minut bez přestávky v poločase.

Ve 14.00 začal úvodní zápas, kde hráli Modří sloni dorost proti týmu KK SPU Nitra. Znojemští dorostenci ukázali, že jsou favorité turnaje a Nitru porazili 10 : 5. V dalším utkání ve 14.35 nastoupily proti sobě týmy Slovenska U23 a znojemských veteránů. Většina hráčů znojemských veteránů již deset let nehrají žádnou oficiální soutěž, proto očekávali velikou porážku, ale opak byl pravdou. S reprezentací Slovenska drželi krok a zejména dobrou střelbou z dálky dokázali prohrát jen o koš. Prohráli 6 : 7. Ve třetím utkání nastoupili De Boemerang proti KK SPU Nitra. De Boemerang tým byl složen půl napůl ze současných hrajících hráčů a z hráčů, kteří už aktivně nehrají. Přesto se Nitře dokázali vyrovnat a prohráli jen o koš 4 : 5. Čtvrté utkání sehrály domácí týmy Znojma, kdy dorostenci potvrdili roli favorita a veterány porazili 

8 : 2. V dalším utkání nastoupili proti sobě Slovensko U23 a De Boemerang. Slovenský tým se prosazoval zejména z donášek na koš a porazil De Boemerang přesvědčivě 4 : 9.

Na turnaji došlo ke dvěma překvapivým a nečekaným výsledkům. Prvním z nich bylo utkání veteránů Modrých slonů a KK SPU Nitra. Zde veteráni překvapili hráče Nitry bezchybnou střelbou z velkých vzdáleností a vyhráli 9 : 5. V dalším utkání nastoupili proti sobě favorité turnaje Slovensko U23 a dorostenci Modrých slonů. Lepší kombinační hrou se prosadili znojemští a vyhráli 4 :10. V posledním utkání znojemských veteránů se hráči utkali s hráči De Boemerang. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání, ve kterém nakonec zvítězili Modří sloni 11 : 8. V předposledním utkání turnaje se utkala Slovenská reprezentace do 23 let s KK SPU Nitra. Toto derby skončilo ve prospěch reprezentace, která Nitru porazila 12 : 3. V posledním utkání hráli dorostenci Modrých slonů proti De Bomerang. I přes všechny předpoklady, znojemským nešla koncovka a prohráli 5 : 6. 

Po posledním utkání bylo ve 20.30 h slavnostní vyhodnocení turnaje a předání cen všem zúčastněným. O pořadí rozhodovaly získané body a poté vzájemný zápas. Na turnaji vládla perfektní atmosféra a celkově to bylo nádherné korfbalové odpoledne. Po turnaji se týmy navečeřely a poté se všichni ve 22.00 sešli ve vinném sklípku, kde mohli u vínka příjemně probrat různé korfbalové věci. 

Celkové výsledky:

1. Modří sloni Znojmo dorostenci, 6 bodů, skóre 33 : 17

2. Slovenská reprezentace U23, 6 bodů, 32 : 23

3. Modří sloni Znojmo veteráni, 4 body, 28 : 28

4. KK SPU Nitra, 2 body, 18 : 35

5. De Boemerang Schijndel, 2 body, 22 : 30

 

Sestava Modrých slonů veteráni:

Stanislav Mahr, David Maar, Aladár Dančo, Jan Toufar, Jan Rozmahel, Jan Chlumský, David Vrtný, Lenka Toufarová, Veronika Vévodové, Bohumila Novosádová, Libuše Tomášková a Jana Pavlíčková. 

Sestava Modrých slonů dorost :

Patrik Nguyen, Tomáš Veselý, Matěj Hon, Jakub Žák, Drahomír a Petr Kovalovští, Monika Mostbeková, Tereza Ferkovičová, Gabriela Filipovszká, Lucie Klinerová a Anna Fialová. 

Poslední jmenovaná pomáhala i v nizozemském týmu.


Komentáře

komentáře Disqus