IKF Korfball Congress 2013 - Lisabon

Každý den se konala jednání a meetingy jak kontinentálních federací, tak na celosvětové úrovni. Setkání v rámci IKF Europe byla vedena profesionálně a velmi úspěšně prezidentem IKF Europe, kterým je Milan Schwarz – bývalý předseda Českého korfbalového svazu.

Mezi hlavní body, které byly diskutovány, patří zejména nové věkové kategorie, ve kterých by se měly konat v následných letech (pravděpodobně již od roku 2015) oficiální kontinentální šampionáty. Nově vytvořená je kategorie U15 a U17, kde by se ME mělo konat ve dvouletém intervalu. Stejně tak v kategorii U19, kde kromě nového oficiálního Mistrovství Evropy zůstane tradiční neoficiální World Cup, který se koná každý rok v Nizozemsku. Velkou změnou je zrušení kategorie U23 (používané výhradně pro Mistrovství světa, které se v kategorii U23 bude konat naposledy v roce 2016), která bude nahrazena kategorií U21, jak pro Mistrovství Evropy, tak pro Mistrovství světa.

Další diskutovanou záležitostí bylo rozšíření tzv. Korfbal4, které by mělo přinést dynamickou, rychlou, krátkou a jednoduchou modifikaci tradičního korfbalu. Tento Korfbal4 by měl pomoci propagaci korfbalu, kde však neustále zůstává tradiční korfbal 8 proti 8 tím hlavním produktem.   

Závěrečný den se konala Valná hromada, která mimo jiné oficiálně schválila členství Argentiny a Ukrajiny v Mezinárodní korfbalové federaci. Počet evropských zemí tak vzrostl již na 32. 


Komentáře

komentáře Disqus