2. kolo ČKE: České Budějovice vs. Znojmo

KCC Sokol České Budějovice - TJ Znojmo MS YMCA 20:22 (11:14)

 

Palubovka Všesportovní haly, kde se oba týmy v minulosti radovaly  z mistrovského titulu, moc štěstí do začátku zápasu domácím nepřinesla. Jejich útoky byly neorganizované a z toho pramenilo spoustu chyb v rozehrávce. Naopak znojemští hráči dokázali efektivně rozpohybovat jihočeskou obranu a úspěšně zakončovat z jasných pozic.  A tak v 10. minutě zápasu se Znojmo dostalo do vedení 7:3.   Následující minuty se nesly ve stylu „přestřelky“, kdy míče střídavě padaly do obrouček obou týmů.   Zejména pak zásluhou  Podzemského ze Znojma, který mířil do černého hned několikrát. Rozdíl ve skóre tak narostl na hrozivých 7:13 z pohledu domácích. Naštěstí  závěru první půle ještě stačily Budějovice aspoň snížit na rozdíl 3 košů.

 

Ani druhý poločas nezahájili Sokolové šťastně. Zbytečným faulem pod košem darovali soupeři penaltu, kterou hosté využili a opět navýšili svůj náskok. Ovšem domácí nechtěli dát svou kůži lacino a  další minuty patřily jim. Přesné střely ze střední vzdálenosti Pešáka a Boorové a Krejčího zpod koše znamenaly snížení na rozdíl jediného koše.

Další koš pro Znojmo přidala až po 5ti minutové odmlce Zábojová, takže si hosté stále drželi mírné vedení. I přes usilovnou snahu v útoku domácích otočit vývoj zápasu, pak vždy přišla chyba v obraně, která tohle úsilí zhatila. Naopak hosté vždy trefili do černého, když bylo potřeba. V posledních minutách utkání tak bylo jisté, že Modří sloni ze Znojma okradou budějovickou baštu o cenné body do extraligové tabulky.  Konečné skóre bylo 20:22.

 

Koše:

KCC Sokol České Budějovice: Ivo Kracík (6), Petr Pešák (6), Vlastimil Krejčí (4), Hanka Procházková (2), Veronika Bínová (1), Eliška Boorová (1), Katka Berná (1)

TJ Znojmo MS YMCA: Jiří Podzemský (6), Petr Malačka (4), Patrik Nguyen (4), Klára Zábojová (3), Tomáš Veselý (2), Zuzana Malačková (1), Lucka Šebelová (1), Monika Mostbeková (1)


Komentáře

komentáře Disqus