2. kolo ČKE: Prievidza x Brno

Liga rezerv

SKK Dolphins – KK Brno                9:30 (7:14)

V zápase rezerv dostali, podobně jako v prvním kole, šanci hráči, kteří podle předpokladů měli hrát méně v hlavním extraligovém utkání. Až do osmé minuty drželi krok s favoritem, dokonce se dostali i do vedení 3:2. Soupeř však potom agresivní obranou asistenta dovolil v následujících 15 minutách jen dvakrát skórovat, přičemž sám zaznamenal 12 košů. V posledních dvou minutách se delfíni snažili snížit, ale na více, jak na 7:14 se nedostali.

Do druhého poločasu za domácí družstvo nastoupili čtyři noví hráči. Jak se ukázalo, střídání nepomohlo a soupeř s vysokou úspěšností střelby neustále zvyšoval svůj náskok. Od stavu 8:16 ve 28. minutě následovala neuvěřitelná palba na domácí koš – 0:14 pro brněnské hráče. Domácí zaznamenali svůj další koš až v samém závěru celého utkání, kdy snížili na 9:30.

Koše:

SKK PD: Kočner 2, Kyseľ  2, Sviteková 1, Bušíková Eva 1, Mojžiš 1, Bušíková Zuzana 1

KK Brno: Šedý 8, Skála 4, Jonáková E. 4, Weissová 4, Fridrich 3, Visser 3, Vávra 2, Škrobová 2

 

Extraliga

SKK Dolphins – KK Brno                20:28 (7:14)

I přes to, že hráči Brna měli v nohách první zápas Ligy rezerv a za domácí nastoupili i čerství hráči, úvod zápasu vyšel lépe hostům. Velmi rychle se dostali do vedení 0:4, což ovlivnilo další průběh zápasu. Delfíni neustále dotahovali náskok soupeře. Po snížení na 2:4 soupeř okamžitě odpověděl dvěma koši na 2:6 a když se opět prosadili domácí na 3:6, hosté nechtěli být ničím překvapen, a dostali se do šestibodového vedení. Pak se znovu opakoval celý scénář a domácí zaznamenali opět další přesné střely hostujících. Do šaten se odcházelo za úplně stejného stavu jako v Lize rezerv – 7:14.

Po dvou střídáních v domácím družstvu chtěli hráči Prievidzi odehrát lepší poločas než ten první.  Konečně se začali strefovat do koše, avšak okamžitě poté přišla brněnská odpověď a střídavé skórování na obou stranách až do stavu 12:21. Na rozdíl od zápasu s Kolínem, domácí neodložili zbraně a snažili se až do plného konce. 4 minuty před koncem se jim podařilo snížit dokonce až na 19:25. Hosté ale nechtěli nic nechat náhodě, vzali si time-out, aby rozjíždějící se Slováky zastavili. Takové přerušení utkání přišlo právě v ten pravý čas, protože během posledních minut opět zvýšili svůj náskok až na konečných 20:28. Připsali si tak zasloužené vítězství a potvrdili úlohu favorita. Domácí však neodehráli špatný zápas a už teď se soustředí na ten důležitý s Prostějovem a touží po první extraligovém vítězství.

Koše:

SKK PD: Bušík 7, Gogová 3, Mendel 2, Záňová 2, Bušíková Zuzana 2, Polerecký 1, Kočner 1, Bušíková Eva 1, Gajdošík 1

KK Brno: Vávra 5, Máša 4, Jonáková E. 4, Šedý 3, Skála 3, Fridrichová 3, Škrobová 3, Visser 2, Fridrich 1


Komentáře

komentáře Disqus