MAYOR CUP 2013

Mayor CUP 2013 – 3.zápas

Česká republika U21 – SKK Prievidza 10:7  (po poločase 4:4)

V závěrečném zápase v základní skupině A se naše juniorská reprezentace do 21 let střetla, v souboji neporažených týmů, s domácím týmem SKK Prievidza, který obhajuje na turnaji Mayor Cup své loňské vítězství.

Sestava byla následující: Marek, Vyroubal, Šimek, Čejková, Trefná do útoku a Žák, Marek, Kolářová a D.Hurdálková do obrany

Po opatrném začátku utkání, kdy oba týmy nechtěly udělat chybu a trpělivě připravovaly své útoky, otevřela skóre kapitánka Denisa Čejková až ve čtvrté minutě zápasu a ještě po devíti odehraných  minutách svítilo na ukazateli skóre hubených 1:1. Na dalekonosnou střelu Petera Bušíka reagovala okamžitě z protiútoku proměněnou donáškou Denisa Kolářová a srovnávala na 2:2. Do útoku se vrátila první útočná čtyřka a oba kluci přidali své koše – 3:2 Šimek z dálky a 4:2 Vyroubal  z penalty. Do poločasu však ještě hráči Prievidzy dvěma přesnými zásahy vyrovnali na poločasových 4:4.  

Do druhého poločasu vstoupili lépe Slováci a hned po rozehrání se dalekonosnou střelou ujali vedení 4:5. Čeští hráči se přestali správně pohybovat a narostl počet zbytečně ztracených míčů, ale obrana vydržela a útočníci se opět díky kapitánce Denise Čejkové dokázali prosadit a srovnat na 5:5 v době, kdy do konce západu zbývalo devět minut,. Dva rychlé koše od zkušených slovenských internacionálů opět přiklonily skóre v náš neprospěch. Pět minut před koncem Alexander Vyroubal snížil a tři minuty před koncem vyrovnala Hurdálková na 7:7. Následně přišly velké chvíle Denisy Kolářové, která dvěma koši zvýšila na 9:7 a rozhodla  krásný zápas. Na konečných 10:7 v euforii zvyšoval výborný Alexander Vyroubal, který dovršil úžasný obrat z 5:7 na 10:7.

Koše českého týmu: 3 – Kolářová, Vyroubal, 2 – Čejková, 1 – Šimek, Hurdálková

Výsledek znamená, že neporažená česká reprezentace bude zítra bojovat ve skupině o 1.-4. místo.  


Komentáře

komentáře Disqus