WORLD GAMES –pátý zápas ČR – Německo 27:26 (12:13)

Čeští reprezentanti vstoupili do posledního zápasu opět dobře a brzy vedli 3:1 a následně 5:3

Na to reagoval trenér německého týmu Jan Hof time-outem a tím se mu povedlo zastavit dobrý rozjezd našeho týmu, který se musel obejít bez dalšího klíčového hráče – Matěj Kubíček pro zranění ze včerejšího zápasu nemohl nastoupit. Během dalšího průběhu poločasu Němci smazali český náskok a postupně navyšovali skóre ve svůj prospěch, Češi ale nenechali své soupeře odskočit na vyšší rozdíl a poločasový výsledek napovídal, že kolumbijské publikum uvidí další vyrovnaný zápas.

Od začátku druhého poločasu oba týmy celkem úspěšně proměňovaly své příležitosti, a tak náskok Německa se stále pohyboval v rozmezí 1 - 3 košů. Poprvé ve druhém poločase dokázali čeští reprezentanti srovnat skóre až 9 minut před koncem, kdy na 21:21 vyrovnával úspěšnou střelou Jiří Podzemský. Ten nakonec v tabulce střelců celého turnaje obsadil výborné páté místo s 22 koši.

Poté se oba týmy vystřídaly ve vedení, koše padaly na obou stranách v rychlém sledu a dvě minuty před koncem bylo opět vyrovnáno 25:25. Pak přišla opět (stejně jako ve vítězném zápase s Velkou Británií) velká chvíle Ivana Žáka, který vytrvale střílel ve výborně připraveném útoku (holky asistovaly a Petr Pešák vytrvale doskakoval) třikrát z větší vzdálenosti a poslední střelou dal Čechům naději na vítězství.
Němcům zbývala již necelá minuta na vyrovnání, ale rychle ztratili míč a frustrovaná Anna Schulte nevybíravým faulem zranila naši Elišku Jonákovou. Následnou penaltu s přehledem proměnil Petr Pešák a ve zbylém čase již Němci dokázali pouze korigovat stav na konečných 27:26.

Střelci za Českou republiku:
Ivan ŽÁK 6, Petr PEŠÁK 4, Jiří PODZEMSKÝ 4, Jakub BLÁHA 4, Lenka NASADILOVÁ 3. Eliška JONÁKOVÁ 3, Martina KLACKOVÁ 2, Denisa KOLÁŘOVÁ 1.

Autor: Lukáš Filip


Komentáře

komentáře Disqus