WORLD GAMES – čtvrtý zápas ČR – Rusko 21:28 (12:15)

V semifinálovém zápase ve skupině o 5.-8. místo se naši reprezentanti utkali s výběrem Ruska, který dosud na turnaji nezískal ani bod.

Tento zápas byl důležitý pro poslední hrací den a rozhodoval, zda se Česká republika zahraje na závěr turnaje o konečné 5. či 7. místo.

Celý dnešní program provázelo úmorné vedro a všechny týmy končily své zápasy na hranici totálního vyčerpání, teplota v hale se totiž blížila třiceti stupňům.

Trenér Ivo Kracík udělal v sestavě jen malé změny oproti včerejšímu zápasu a opět jsme do utkání vstoupili dobře. Rychle jsme vedli 2:0, v osmé minutě dokonce 6:3 a trenér ruské reprezentace Sergej Nizovskij byl nucen vzít si time-out, aby zastavil rozjeté české reprezentanty. A to se mu podařilo dokonale. Již v polovině prvního poločasu, tj. ve dvanácté minutě, svítil na ukazateli skóre vyrovnaný stav 7:7 a ruský protiúder pokračoval. V 18. minutě odskočili Rusové již na tříkošový rozdíl 8:11. Češi se však nevzdávali a během dvou minut díky úspěšným střelám Kubíčka, Klackové a Bláhy srovnali na 11:11. Rusové však opět rychle odpověděli a do poločasu odcházeli s náskokem tří košů a našim reprezentantům se v dalším průběhu již tento náskok nepodařilo snížit a po zbytek zápasu již za svým soupeřem zaostali.

Nemůžeme upřít našim reprezentantům vůli bojovat o lepší výsledek, ale opět se ukázalo, že nejsme schopni ubránit soupeře ve hře jeden na jednoho, z čehož pramení donášky či následně penalty – v porovnání takových zakončení jsme za ruskou reprezentací zaostali v poměru 4:9.

Z individuálních výkonů stojí za zmínku 5 košů Petra Pešáka, který bojoval celý zápas výborně na doskoku oproti vyššímu soupeři, skvěle využíval nabízené střelecké pozice a získal velké množství míčů v obraně.

Zítra tedy českou reprezentaci čeká boj o 7. místo proti Německu, což znamená, že neobhájíme 5. místo před čtyřmi lety a ani zdaleka se nepřiblížíme skvělému třetímu místu ze Světových her 2005 z Duisburgu.

Střelci za Českou republiku:
Petr PEŠÁK 5, Jiří PODZEMSKÝ 4, Martina KLACKOVÁ 3, Matěj KUBÍČEK 3, Jakub BLÁHA 3, Denisa KOLÁŘOVÁ 2, Lenka NASADILOVÁ 1.

Autor: Lukáš Filip


Komentáře

komentáře Disqus